NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde 7’den 70’e Kapadokya Geleneksel Ramazan Eğlenceleri Başladı

25 Mart 2024 383
NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde 7’den 70’e Kapadokya Geleneksel Ramazan Eğlenceleri Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM)’ne bağlı Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi’nde “7’den 70’e Kapadokya Geleneksel Ramazan Eğlenceleri” adlı etkinliğin ilki gerçekleştirildi.

NEVÜ Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi sorumlusu Arş. Gör. Kamile Serbest’in organizasyonunu sağladığı etkinlikte, Kapadokya bölgesinde geçmişten günümüze aktarılan seyirlik oyunlar olan ‘Kabak Oyunu’ ve ‘Mest Dikme Oyunu’ bölgede seyirlik oyunları aktarımını gerçekleştiren Rıdvan Göğüş tarafından icra edildi. Avanos halkının ve üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, geleneksel eğlenceler iki kuşağı bir araya getirdi. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinliğin ikincisi ise 29 Mart Cuma günü ‘Kapadokya Bölgesi Kadın Eğlenceleri’ ile devam edecek, Ramazan ayının son haftasında ise Kapadokya Yaşayan Müzesi’nde müze rehberi olarak eğitim alan öğrenciler; ‘Karagöz Gösterisi’, ‘Masal Anlatımı’ ve bölgeye ait çeşitli ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ icra edecek.

Etkinlik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan NEVKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kırmızı, Ramazan eğlencelerinin, bölgenin kültür aktörleri ile müzenin uygulamalı halkbilimi alanında eğitim alan müze rehberlerini bir araya getirmesi noktasında önemli olduğuna dikkat çekti. Dr. Öğr. Üyesi Kırmızı oyun icralarını gerçekleştiren Rıdvan Göğüş başta olmak üzere müze rehberlerine ve tüm katılımcılara teşekkür etti.