NEVÜ, AGÜ’de Düzenlenen ‘Üniversite Tanıtım Fuarı’na Katıldı

06 May 2024 294
NEVÜ, AGÜ’de Düzenlenen ‘Üniversite Tanıtım Fuarı’na Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), birincisi Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından koordine edilen ‘Üniversite Tanıtım Fuarı’na katıldı.

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından, üniversite adayı gençlerin hem üniversiteleri daha yakından tanıyabilmeleri hem de doğru tercih yapabilmelerine katkı sağlamak amacıyla 23 Mayıs 2024 tarihine kadar sürecek olan ‘Üniversite Tanıtım Fuarı’ bugün Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi ev sahipliğinde başladı

NEVÜ Tanıtım ve Tercih Standına Yoğun İlgi

Fuara NEVÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, NÜKMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Toprak Keskin, NÜKMER Müdür Yardımcısı Arş Gör Tayyibe Işıl Doğan ve Öğr. Gör. Dr. Osman Dişçeken katıldı.

Alanında uzman personel ile fuarda yerini alan NEVÜ tanıtım standına üniversite adayı gençler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Standı ziyaret eden üniversite adayı gençler ve ailelerine Nevşehir merkez yerleşke ile birlikte ilçelerdeki toplam 8 kampüste; 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitüsü bulunan NEVÜ’nün gelişmiş akademik ve fiziki alt yapısı, nitelikli akademik kadrosu, geniş ölçekli bölüm ve programları, kendi alanında Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları, sosyal tesisleri ve barınma olanakları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

AÜB Üniversite Tanıtım Fuarının İkincisi 7 Mayıs Salı Günü NEVÜ’de Gerçekleştirilecek

‘Üniversite Tanıtım Fuarı’nın ikincisi Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB)’e üye üniversitelerden biri olan NEVÜ tarafından 7 Mayıs 2024 tarihinde NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde 15 üniversitenin katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilere danışmanlık hizmeti sunmak ve tercih sürecinde destek olmak için yapılan fuara; aralarında NEVÜ, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin de bulunduğu 15 devlet ve vakıf üniversitesi katılacak.

7 Mayıs Salı günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan fuarda öğrencilere eğitim ve kariyer olanakları konusunda daha geniş bir perspektif sunmayı hedeflediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak 23 Mayıs 2024 tarihine kadar çeşitli üniversitelerde düzenlenecek olan fuarlara katılarak üniversite adayı öğrencilerinin daha bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olacaklarını belirtti. Aktekin,  tanıtım stantlarını ziyaret edecek olan öğrencilere ve ailelerine, alanında uzman personel tarafından akademik bölüm ve programlar, üniversitelerce sunulan imkanlar, ulaşım ve barınma olanakları gibi bir çok konuda bilgi verileceğini söyledi.