NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesine Doçent Atamaları Yapıldı

09 May 2024 299
NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesine Doçent Atamaları Yapıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’ne Doç. Dr. Çağdaş Ümit Yazgan ve Doç. Dr. Volkan Karagözlü’nün atamaları yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan karar uyarınca atanma süreciyle ilgili tüm işlemlerini tamamlayan Doç. Dr. Volkan Karagözlü Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı ‘Doçent’ kadrosuna ve Doç. Dr. Çağdaş Ümit Yazgan Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı ‘Doçent’ kadrosuna atandılar.

NEVÜ’nün İhtisaslaşma Stratejik Planı doğrultusunda yaptığı çalışmaların önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, bu alandaki proje ve çalışmalar kapsamında akademik kadronun güçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün belirlediği kriterlere uygun olarak akademik kadronun yetkinliklerini artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Rektör Aktekin bu doğrultuda doçentlik sınavlarını başarıyla tamamlayan iki akademisyenin atamasını gerçekleştirdiklerini belirterek atanan akademisyenlere yeni ünvan ve görevlerinin hayırlı olmasını temenni etti.