NEVÜ Çocuk Gelişimi Programı Öğrencileri Anadolu Oyuncak Müzesi’nde

10 May 2024 244
NEVÜ Çocuk Gelişimi Programı Öğrencileri Anadolu Oyuncak Müzesi’nde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu  (SHMYO) Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ‘Anadolu Oyuncak Müzesi'ni gezdi.

NEVÜ Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencilerinin dönem boyunca Çocuk ve Oyun, Çocuk Animatörlüğü, Proje, Eğitimde Araç Gereç Geliştirme, Çocukta Sanat ve Yaratıcılık gibi derslerde işledikleri konulara katkı sağlaması amacıyla Antalya Kepez’de bulunan Anadolu Oyuncak Müzesi'ne gezi düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri MYO Öğr. Gör. Dr. Ayşen Tükel koordinatörlüğünde düzenlenen gezide öğrenciler, içerisinde farklı ülkelerden gelen 11 bin adet oyuncak bulunan ve Giriş/Anılar Odası, Ofis, Pinokyo-Ahşap Oyuncaklar, Masalcı Nine, Temel Reis/Deniz Odası, Sarı Avlu–Pepe, Garaj/Metal Oda/Arabalar, İstasyon/Tren Odası, Erken Cumhuriyet Sınıfı, Yap Boz-Peluş Odası, Geleneksel Osmanlı Esnaf Sokağı, Anadolu Geleneksel Oyuncakları, Kaleiçi Sokağı (Bizim Bakkal, Kaleiçi Oyuncakçısı), Anadolu Oyuncak Tarihi temalı salonları ve atölye mekanlarını gezdi.

Gezinin öğrencilerin derslerde öğrendikleri konuları somutlaştırma ve derinleştirme açısından büyük bir katkı sağladığı belirten Öğr. Gör. Dr. Ayşen Tükel,  kendilerine bu imkanı sağlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.