NEVÜ Öğretim Üyeleri AB Projesi Kapsamında Namibya’da Eğitimler Verdi

22 May 2024 302
NEVÜ Öğretim Üyeleri AB Projesi Kapsamında Namibya’da Eğitimler Verdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Okan Özer ve Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Ata Eskin, NEVÜ’nün ortağı olduğu “Strengthen Namibia's ATVET Providers in Support of the National Agricultural Sector by Introducing Two Additional Agricultural Qualifications” başlıklı Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda uzman olarak görev alarak eğitim verdiler. 

Namibya’nın başkenti Windhoek’de Gateway Conference Centre’de gerçekleştirilen çalıştay, HUMANA (Fundación Pueblo para Pueblo, Spain) başkanlığında ve DAPP (Development Aid from People to People, Namibia) koordinasyonunda gerçekleştirildi. NEVÜ Öğretim Üyeleri Özer ve Eskin ile birlikte Almanya DITSL Enstitüsünden (Deutsches Institut für Tropische und Tubtropische Landwirtschaft GmbH) iki araştırmacı uzman olarak görev aldı.

Namibya’nın farklı kurum ve şehirlerinde görev yapmakta olan 20’nin üzerinde öğreticinin kapasitesinin geliştirilmesinin amaçlandığı çalıştay kapsamında; NEVÜ Öğretim üyeleri eğitimcilere “Tarımda farklı öğretim teknik ve yöntemleri, metot ve sonuç bazlı tarımsal gösterim teknikleri ve tarımsal eğitimde pedagojik yaklaşımlar” konularında eğitici sunumlar yaparak, deneyim ve bilgilerini aktardılar.