21–27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Kapsamında “Sürdürülebilir ve Atıksız Türk Mutfağı” Paneli ve "7. Geleneksel Limonata Şenliği" Etkinliği
21–27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Kapsamında “Sürdürülebilir ve Atıksız Türk Mutfağı” Paneli ve 7. Geleneksel Limonata Şenliği gerçekleştirilecektir.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 21–27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Türk mutfağının sürdürülebilirlik ve atıksızlık ekseninde ele alındığı nitelikli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
22 Mayıs 2025 Perşembe günü saat 11.00’de, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan “Sürdürülebilir ve Atıksız Türk Mutfağı Paneli”, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin moderatörlüğünde gerçekleştirilecektir. Panelde, farklı üniversitelerden akademisyenler, sektör temsilcileri ve geleneksel mutfağın yaşayan temsilcileri yer alacaktır.
Aynı gün saat 13.00’te, Turizm Fakültesi Şenlik Alanı’nda “7. Geleneksel Limonata Şenliği” düzenlenecektir. Etkinlikte kadın kooperatifleri, yerel üreticiler ve gastronomi alanında faaliyet gösteren kurumların iş birliğiyle coğrafi işaretli ürün tanıtımları, limonata ikramı ve yöresel lezzetlerin sunumu gerçekleştirilecektir. Bu etkinlik, sürdürülebilir gastronomi anlayışını destekleyen ve yerel kalkınmaya katkı sağlayan önemli bir buluşma noktası olacaktır.
Tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz, bölge halkı ve gastronomi tutkunları bu anlamlı etkinliğe davetlidir.
![]() |
![]() |
![]() |