NEVÜ Turizm Fakültesi’nden 7. Geleneksel Limonata Şenliği














Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi, "21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde bu yıl 7’ncisini düzenlediği Geleneksel Limonata Şenliği ile sürdürülebilir gastronomi ve yerel değerlere dikkat çekti. Atıksız mutfak uygulamaları ve bölgesel ürünlerin tanıtımının yapıldığı etkinlik katılımcılardan büyük ilgi topladı.
Şenlik kapsamında ilk olarak "Sürdürülebilir ve Atıksız Türk Mutfağı" başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Ardından NEVÜ yerleşkesinde düzenlenen Geleneksel Limonata Şenliği’ne Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile davetliler katıldı. Etkinlikte, kadın kooperatifleri, gastronomi meslek liseleri ve yerel üreticilerin stantlarına yer verilirken, coğrafi işaretli ürünler ve geleneksel lezzetler ön plana çıkarıldı.
Etkinliği düzenleyen fakülte personeli ve öğrencilerle de bir araya gelen Rektör Aktekin, stantları gezerek etkinlik süreci, geleneksel ürünler ve coğrafi işaretli lezzetler hakkında bilgi aldı. Etkinlikte ayrıca Turizm Fakültesi tarafından hazırlanan taze limonatalar ve yöresel atıştırmalıklar katılımcılara ikram edildi.
Şenliğe, Varil Çorba, Metro Marketler Zinciri, Ferfene Kadın Kooperatifi, Malatya Arapgir Belediyesi gibi kurumlar destek verirken, Terra Kapadokya ve ÇAYKUR gibi markalar da yerel tatları tanıttı.