NEVÜ’de Kurumsal Akreditasyon Süreci Başladı

02 Eylül 2025 146

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK)’a resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında dış değerlendirme sürecinin yönetimine ilişkin toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mutluhan Akın ile Kalite Koordinatörlüğü üyeleri katıldı.

Toplantıda, Kurumsal Akreditasyon Programı sürecinde ele alınacak başlıklar ve dış değerlendirme sürecinin yönetimi ele alındı. Kalite güvence sistemi çerçevesinde birimlerde yürütülen çalışmalar ve dış değerlendirme sürecinde izlenecek yol haritası detaylı olarak değerlendirildi.

Rektör Aktekin, toplantıda yaptığı konuşmada kurumsal akreditasyon sürecinin üniversite için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Dış değerlendirme süreci, üniversitemizin güçlü yönlerini ortaya koymak ve gelişime açık alanlarımızı daha ileriye taşımak açısından büyük bir fırsattır. Bu toplantılar ile süreci daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmeyi hedefliyoruz” dedi. Rektör Aktekin ayrıca, üniversitenin kalite vizyonuna da değinerek, eğitim-öğretimden araştırma faaliyetlerine, toplumsal katkıdan kurumsal yönetim anlayışına kadar her alanda sürdürülebilir bir kalite kültürü oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Toplantı, kalite ve dış değerlendirme süreçlerine katkı sunacak adımların belirlenmesi ve yapılacak çalışmaların planlanmasıyla sona erdi.