NEVÜ’de KAAN Uygulaması Kapsamında Özel Güvenlik Görevlilerine Eğitim Verildi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyonu (KAAN Uygulaması) kapsamında özel güvenlik görevlilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.
NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından iki gün boyunca gerçekleştirilen eğitim programına, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı KYK yurtlarında ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan toplam 472 özel güvenlik görevlisi katıldı.
Eğitim programı kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ilgili birimlerde görevli uzman personel tarafından katılımcılara terörle mücadele, etkili iletişim ve öfke kontrolü, kitle psikolojisi ve toplumsal olaylara müdahale esasları, asayiş hizmetleri, uyuşturucu madde bilgileri, özel güvenlik hukuku – genel kolluk ilişkileri ile KAAN uygulaması ve güvenlik farkındalığı konularında bilgiler verildi.
Gerçekleştirilen eğitimlerle özel güvenlik personelinin mesleki bilgi, farkındalık ve koordinasyon becerilerini artırarak kamu güvenliğine katkı sağlaması hedefleniyor.







