Öğrencilerimiz ‘13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’nden Ödüllerle Döndü


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, ‘13. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nden ödüllerle döndü.
Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının katkılarıyla, Turizm Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Gastronomi Kulübü öğrencilerimiz 28-31 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen ‘13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’ne katıldı.
25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2 bin yarışmacının 66 kategoride yarıştığı festivalde öğrencilerimiz 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile 6 merit ödülü kazandı. Öğrencilerimiz, 25’i yabancı 100 jüri üyesinin katılımıyla gerçekleşen festivalde; Modern Türk Mutfağı Yarışması, Yılın En İyi Üniversitesi Yarışması, Üniversite Düzeyi Makarna Yarışması, Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması, Üniversite Düzeyi Balık Yarışması ve Yılın En İyi Genç Türk Şefi Yarışması olmak üzere toplam 6 kategoride yarışarak üniversitemizi başarıyla temsil etti.
Festivale katılan öğrencilerimiz ve aldıkları ödüller şu şekilde;
Modern Türk Mutfağı Yarışması |
Burhan KARATEPE Burak BEKTAŞ Ufuk DURDU |
Gümüş Madalya Gümüş Madalya Gümüş Madalya |
Yılın En İyi Üniversitesi |
Hakan GÖRÜR Yağmur KURT Serdar ÇAKAR |
Bronz Madalya Bronz Madalya Bronz Madalya |
Üniversite Düzeyi Makarna Yarışması |
Yusuf Kamil AĞDUMAN |
Merit Ödülü |
Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması |
Ali EVCİL Faruk DEMİR Onur BOLACA İlker AKSOY Gülşah AKMAN |
Bronz Madalya Merit Ödülü Merit Ödülü Merit Ödülü Merit Ödülü |
Üniversite Düzeyi Balık Yarışması |
Hakan GÖRÜR |
Merit Ödülü |
Yılın En İyi Genç Türk Şefi |
Burak BEKTAŞ |
Bronz Madalya |