Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 2018-2019 Özel Yetenek Sınav Duyurusu

07 Ağustos 2018 3861
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 2018-2019 Özel Yetenek Sınav Duyurusu

T.C.

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ

SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU

 ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ

 

2018 – 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

ÖZEL YETENEK SINAVI

 

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı için Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul edilecektir. Kontenjan, ön-kayıt ve sınav tarihleri, başvuru koşulları ve ön-kayıt sırasında gerekli olacak belgelerle ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir. Detaylı bilgi, Özel Yetenek Sınavı Bilgilendirme Kılavuzu’nda yer almaktadır.

Kontenjan Tablosu

 

Bölüm

Genel

Kontenjan

      Milli Kontenjan

(Olimpik)*

   Milli Kontenjan (Olimpik Olmayan)

      * *Engelli Aday Kontenjanı

 

 

     TOPLAM

Erkek

Kadın

Erkek

Kadın

Erkek

Kadın

Erkek

Kadın

Antrenörlük Eğitimi

 

22

 

23

 

3

 

3

 

2

 

1

 

3

 

3

 

60

 

Ön Kayıt Yeri ve Tarihi

Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi, Spor Merkezi

Tarih: 06–09 Ağustos 2018

Sınav Yeri ve Tarihi

Yer: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi, Spor Merkezi

Tarih: 13-15 Ağustos 2018

Başvuru Koşulları

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Antrenörlük Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınavına;

 

  1. T.C. veya K.K.T.C vatandaşı olmak.
  2. Başvuru tarihinde mezun veya mezun olabilir durumda olmak (Kesin kayıtlarda mezuniyet belgesini beyan etmeyen aday kayıt hakkını kaybeder).
  3. Spor liselerinden, liselerin spor alan/kol bölümlerinden mezun olan adaylar ile milli sporcuların 2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, TYT’den en az 160.000 ham puan almış olmaları.
  4. Liselerin diğer alan, kol ve bölüm mezunlarının2018 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, TYT’den en az 180.000 ham puan almış olmaları.
  5. 2018 TYT Merkezi yerleştirme sistemi ile herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar da bu sınava başvurabilirler.
  6. Engelli adaylardan (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mentalretardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratifbozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) durumlarını, “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla 2018 TYT puanlarının 100 ve üzerinde olan T.C. vatandaşları.

Ön Kayıt Sırasında Gerekli Belgeler

  1. Aday başvuru formu (https://sporbilimleri.nevsehir.edu.tr adresinden erişilebilir).
  2. Mezuniyet belgesi ya da diplomanın aslı ve fotokopisi: Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabileceklerdir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler.
  3. Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet 4.5 x 6 cm boyutlarında 4 adet vesikalık fotoğraf.
  4. Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı ve 1 adet fotokopisi (Belge teslim sırasında nüfus cüzdanı/kimlik kartı aslı ve fotokopisi karşılaştırılacaktır).
  5. 2018 yılına ait TYT sonuç belgesi.
  6. “Özel Yetenek Sınavına katılmasında sakınca olmadığına” dair Sağlık Raporu (Doktorun ismi, diploma numarası ve imzası yer almalıdır).
  7. Milli Sporcular* için Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ya da ilgili Spor Federasyonu tarafından verilen onaylı milli sporcu olduğunu gösteren belgenin aslı. (Bkz. Özel Yetenek Sınavı Bilgilendirme Kılavuzu, Ek 1-Tablo 3).
  8. Spor Özgeçmişi** ve Spor Yılı Gösterir Belge *** durumunu gösteren belgeler (belge varsa ilgili federasyon ya da SGM tarafından onaylı olmalıdır (Spor Özgeçmiş Puan Tablosu https://sporbilimleri.nevsehir.edu.tr adresinden “Giriş Sınavı Kılavuzu” ile birlikte ilan edilecektir).
  9. Aday Spor Özgeçmiş değerlendirme tablosunda yer alan ilgili branşlardan sadece bir kategoriden başvurabilir ve tek bir puan alabilir.
  10. Spor Özgeçmişi olmayan adaylar da Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne başvuru yapabilir.
  11. Özel Yetenek Sınavı-Beceri ve Koordinasyon Testi Tanıtım Kurs bedeli olarak 200 TL ödendiğine dair banka dekontu. Beceri ve Koordinasyon Testi Tanıtım Kursu ön kayıt tarihlerinde yapılacaktır. Dekontta adayın adı, soyadı ve T.C. Kimlik Numarası açıkça yazılmalıdır. Dekont açıklama bölümüne “Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Testi Kurs Bedeli” ibaresi mutlaka yazılmalıdır (Sınava katılacak tüm adayların söz konusu kurs bedelini aşağıda yer alan banka hesap numarasına yatırmaları ve dekontlarını başvuru sırasında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Yatırılan kurs bedeli her ne sebeple olursa olsun iade edilmez.).

 

 Özel Yetenek Sınavı Katılım Ücretinin Yatırılacağı Banka Hesap Numarası:

 

Banka/Şube     : Halk Bankası/Nevşehir Şubesi  

IBAN                 : TR 9100 0120 0968 6000 0600 0115

 

İletişim Bilgileri:

Adres          :  2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad., Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, 50300, NEVŞEHİR

Tel               : 0 384 228 10 00

Faks            : 0 384 228 11 50

 

Özel Yetenek Sınavı Bilgilendirme Kılavuzuna Ulaşılabilecek Web Siteleri:

http://www.nevsehir.edu.tr/

https://sporbilimleri.nevsehir.edu.tr


SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ